Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

1142. Το 2017 Φεύγει. Το 2018 Έρχεται. Ε Και;


Το 2017 μας αποχαιρετά. Το 2018 έρχεται. Επαναλαμβανόμενες τροχιές του πλανήτη γη. Η απληστία κυβερνά. Η απομόνωση βαθαίνει. Το αύριο δεν μοιάζει καλύτερο από το σήμερα.  Οι πάντες ελπίζουν. Οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι. Οι ισχυροί ισχυρότεροι. Οι βλάκες νοήμονες και οι φτωχοί να δουν άσπρη μέρα. Έτσι όπως πάμε οι τελευταίοι θα μείνουν με την ελπίδα. Εντωμεταξύ οι δισεκατομμυριούχοι αυγατίζουν τα κεφάλαια τους σε χρόνο μηδέν. Άντε με το καλό να καμαρώσουμε και τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο! Αυτό έχει σημασία όλα τα άλλα είναι μπούρδες!

Αν συνειδητοποιήσουμε σε ποιους έχουμε, παγκοσμίως, αναθέσει να χειρίζονται τα κοινά θα πρέπει, θαρρώ, να ομαδικά πάμε να πνιγούμε ή, καλύτερα, να πάρουμε αυτά τα καθοίκια με τις πέτρες! Τέλος πάντων ο καθένας έχει δικαίωμα να ελπίζει ότι του κατέβει. Το ζήτημα δεν είναι να ελπίζουμε, μόνο, αλλά και να, κυρίως, πράττουμε. Και κυρίως να μαζευτούμε να πράξουμε ομαδικά και να απαιτήσουμε ηθική και δίκαιη, γνωρίζω: κοιμάμαι ξεσκέπαστος, διαχείριση των κοινών.

Είναι παράλογο ο διαχειριστής, ο πρώτος τυχών Αλέξης π.χ., να σου κάθεται στον σβέρκο και να παίζει με τα νεύρα και τη λογική σου. Το κατόρθωμά τους είναι ότι μας έχουν εξουθενώσει ή αποβλακώσει σε τέτοιο σημείο που μας σερβίρουν το παράλογο για λογικό και εμείς το δεχόμαστε. Κόβουν μισθούς, κόβουν συντάξεις, υπερφορολογούν, απαξιώνουν, αυθαιρετούν, οργιάζουν κι εμείς τους κοιτάμε.

Η απορία και ο φόβος μας είναι έως που θα το τραβήξουν. Καμία αντίδραση, καμία κίνηση. Σιωπηρή οργή μόνο από όσους έχουν πέντε δράμια μυαλό. Μας έχουν κυριολεκτικά αναισθητοποιήσει. Κάνουμε όμως και εμείς τα δικά μας. Δεν σεβόμαστε τον διπλανό μας, δεν σεβόμαστε κανένα. Παρανομούμε όπου μπορούμε να παρανομήσουμε. Κλέβουμε από όπου μπορούμε να κλέψουμε. Βγάζουμε την ουρά μας απέξω. Κοιτάμε την πάρτη μας. Αυτό που λείπει πλέον είναι ο κοινός νους. Το μέτρο. Ναι. Δεν πάμε καλά. . .

Κι αν σας μαύρισα την καρδιά· συμπαθάτε με! Όπως και να έχει θα τα γράψω και τα τετριμμένα γιατί, τέτοιες μέρες, έτσι πρέπει. Λοιπόν:

Πολλές ευχές, στον καθένα σας ξεχωριστά, για ένα 2018 με Υγεία, Τύχη, Δύναμη, Χαρά και Ευτυχία (και με αυτή τη σειρά)!

Ένα κλικ μακριά ο Marc Anthony στο I Need To Know”: 


31/12/2017

3 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει κι αν μας μαύρισες την καρδιά!
    Σοκολάτα να υπάρχει κι όλα τα άλλα βρίσκονται!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αγαπητή ΑτΒ!
    Μας λέιψατε!
    Καλή Χρονιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εσείς μου λείψατε, μα είχα συνεχώς φιλοξενούμενους και δεν ήταν εύκολο να τους ξεφύγω για να κάνω περιπάτους στα βλογς!

    Εντάξει, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν ήθελα να τους ξεφύγω! 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή