Σάββατο 30 Απριλίου 2016

1059. Τα Τρία Ζητούμενα



Κάθε φορά που ανεβάζω μια εγγραφή τρία είναι τα ζητούμενα: η εικόνα, το κείμενο και το τραγούδι. Ξεκίνησα, το 2005, με ένα απλό και σκέτο κείμενο, συνέχισα προσθέτοντας μία φωτογραφία και ολοκληρώθηκα (!) ως blogger προσθέτοντας και μουσική στις εγγραφές μου.

Ξεκίνησα με λίγες λέξεις και έφτασα, σε κάποιες περιπτώσεις, στις εκατοντάδες. Ξεκίνησα με φωτογραφίες τρίτων και κατάληξα να ανεβάζω κυρίως δικές μου. Ξεκίνησα να ανεβάζω μουσική με τρόπους και διαδικασίες περίπλοκες και κατάληξα στη δοκιμασμένη λύση του You Tube.

Τη μία φορά με δυσκολεύει το ένα ζητούμενο, την άλλη κάποιο άλλο και κάποιες φορές και τα τρία! Μου έχει τύχει αρκετές φορές να γράψω το κείμενο σε ελάχιστο χρόνο και να ψάχνω με τις ώρες τη μουσική υπόκρουση ή τη φωτογραφία που θα το συνοδεύσει. Διότι, βεβαίως, το τέταρτο ζητούμενο, και αυτό δεν σας το είπα, είναι ότι θα πρέπει εικόνα – κείμενο και τραγούδι (με τη σειρά που, συνήθως, τα ανεβάζω) να ταιριάζουν. Άλλως καημός και αυτός και πιστέψτε με όχι αμελητέος.

Από ότι διαβάσατε, το κείμενο, κουτσά – στραβά, το βρήκαμε πάμε, λοιπόν, για εικόνα και ήχο. Εικόνες επιλέγω συνήθως από τις τελευταίες που έχω τραβήξει με την κάμερα του κινητού ενώ για τα τραγούδι, αν δεν έχω προεπιλέξει, παιδεύομαι ανάμεσα στις χιλιάδες της συλλογής μου και τα εκατομμύρια, αν δεν υπερβάλλω, του You Tube.

Ειδικά για σήμερα πάντως σκέφτηκα να φέρω τα κάτω – πάνω. Θα ξεκινήσω με το τραγούδι, αν το βρω, και θα κλείσω με την εικόνα, αν τη βρω!

Καλή Ανάσταση,
Καλό Μάιο!

Ένα κλικ μακριά, αν δεν το ήδη πράξατε, ο Helmut Walcha στο έργο για εκκλησιαστικό όργανο Grand Toccata and Fugue in D Minorτου Johann Sebastian Bach. 


30/04/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου