Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

1004. Τραγούδια Που Δεν Βρέθηκαν


Τις τελευταίες ημέρες σπατάλησα κάποιες δεκάδες ώρες προκειμένου να ελέγξω μία μία τις εγγραφές του παρόντος ημερολογίου. Στόχος; Σε κάθε εγγραφή που γίνεται αναφορά σε ένα τραγούδι αυτό να ακούγεται. Μοιάζει, ίσως, εύκολο μα δεν είναι. Όταν πρωτοξεκίνησα “να ανεβάζω” τραγούδια, με πρώτο το “Hand in Hand” των Dire Straits στην εγγραφή “Lady In Black” της 15ης Νοεμβρίου 2005, αυτό γινόταν με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Δηλαδή πρώτα “ανέβαζα” το τραγούδι σε ένα συγκεκριμένο ιστότοπο και στη συνέχεια έδινα τη διεύθυνση, που είχε το συγκεκριμένο τραγούδι, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος, με διπλό αριστερό κλικ, να μπορέσει να το ακούσει.

Δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Πολλές φορές ήταν αδύνατο, για πολλούς λόγους, να ανεβάσω κάποια τραγούδια και άλλες χρειαζόντουσαν πέντε και δέκα προσπάθειες για να το καταφέρω. Και όταν τα κατάφερνα πάλι υπήρχε το πρόβλημα του επί πόσο οι συγκεκριμένες διευθύνσεις παρέμενα ενεργές. 

Κάποια στιγμή αποφάσισα να στραφώ στη σίγουρη, όπως φαινόταν, λύση του YouTube. Έδινα, λοιπόν, τη διεύθυνση του τραγουδιού στο youtube και η πρόσβαση σε αυτό γινόταν και πάλι με διπλό αριστερό κλικ. Από ένα σημείο και πέρα δεν έδινα πλέον τη διεύθυνση του τραγουδιού αλλά ανέβαζα το video clip του τραγουδιού που επιθυμούσα στην εκάστοτε εγγραφή.

Προβληματάκια ωστόσο εξακολουθούσαν να υπάρχουν. Για παράδειγμα κάποια ήδη αναρτημένα video clips έπαυαν να είναι ενεργά για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Όπως ήδη έγραψα αποφάσισα να ελέγξω μία – μία τις εγγραφές του παρόντος και να αποκαταστήσω την τάξη. Δηλαδή, όλες οι αναφορές σε τραγούδια να οδηγούν στο youtube και όσες ήδη υπάρχουσες αναφορές στο YouTube ήσαν ανενεργές να αντικατασταθούν με ενεργές.

Μου δόθηκε παράλληλα η ευκαιρία να κάνω και κάποιες μοκροδιορθώσεις ή και μικροαλλαγές σε διάφορα σημεία των εγγραφών που έλεγχα. Διαδικασία που μου κόστισε αρκετό κόπο και περισσότερο χρόνο μα το πήρα απόφαση πια: Είμαι ανίκανος να αντισταθώ στο να διορθώσω ή να αλλάξω αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι είναι λανθασμένο ή ότι μπορεί να γίνει καλύτερο. 

Τελικά βρέθηκαν 25 εγγραφές στις οποίες γίνεται αναφορά σε τραγούδια τα οποία στάθηκε αδύνατο να εντοπίσω στο YouTube. Εξακολουθώ να το ψάχνω και μια πιθανότητα είναι τουλάχιστον κάποια σπάνια τραγούδια να τα ανεβάσω εγώ στο YouTube. Θα δείξει!

Ένα κλικ μακριά: The Guess Who και “No Time”:


08/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου