Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

0948. Τέσσερα (Από την Πρωτοπορία) Βιβλία

Βγαίνω, σήμερα το πρωί, να αγοράσω κάτι να φάω. Σκέφτομαι: Δεν περνάω και από την Πρωτοπορία να δω τι γίνεται από καινούργιες εκδόσεις; Και παράλληλα: Κι ας μην αγοράσω τίποτα, τόσα βιβλία έχω”. Το σκέφτηκα, πέρασα.

Μια χαρά βιβλιοπωλείο η Πρωτοπορίαμε τις προσφορές της, με τις εκπτώσεις της, με τα μεταχειρισμένα της, με τα όλα της. Τη σκέψη Κι ας μην αγοράσω τίποτα. . .την έκανα, το ομολόγησα.


Αμ δε! Εις τα τοιαύτα είμαι επιρρεπής, ευάλωτος. Με άδεια χέρια μπήκα, με σακούλα μπλε βγήκα. Εντός της βιβλία τέσσερα. Το καθένα αγορασμένο για διαφορετικό λόγο. 





Το βιβλίο Ο Καθηγητής: γιατί ήταν εδώ και καιρό στα υπόψη”, όπως το είχα ήδη γράψει εδώ.

Το Μηδέν Και Το Άπειρο: γιατί είναι κλασικό, ήταν από τα αγαπημένα βιβλία αγαπητού προσώπου και γιατί, μα το Δία, πρώτη φορά έβλεπα βιβλίο του Καίσλερ σε Ελληνικό βιβλιοπωλείο.

Το Βοργίες: για το καταπληκτικό σκίτσο τού, έτσι κι αλλιώς αγαπημένου, Milo Manara, το θέμα και το χρώμα του.

Το Το Παλαιοπωλείο: γιατί το βιβλίο αν και μεταχειρισμένο ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, τα Κλασικά Έργα είναι πάντοτε από αυτά που με τέρπουν και η συγκεκριμένη σειρά (Τα Κλασικά) της Ωκεανίδας εξαιρετική.  

Λοιπόν, το διέπραξα!

Να μας έχει ο Θεός Καλά να αντέχουμε την απληστία των πλούσιων (σε χρήμα και πάμπτωχων σε ψυχή και καρδιά), την ανεπάρκεια των πολιτικών και την ασχήμια της εποχής και να τερπόμαστε με αγαπημένους συντρόφους, στα εύκολα και τα δύσκολα, τα βιβλία!

Ένα κλικ μακριά, Γιάννης Κότσιρας, Ραλλία Χρηστίδου και Ένα Σύννεφο:


11/06/2014

2 σχόλια:

  1. “Το Μηδέν Και Το Άπειρο” ένα απο τα πρώτα βιβλία που είχα διαβάσει πρίν από, ίσως 60, χρόνια και το είχα αγοράσει από καροτσάκι στο δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομολογώ ότι αν και έχω ένα αντίτυπο στην κατοχή μου, προς το παρόν, δεν το έχω διαβάσει. . .

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή