Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

0854. Ταπετσαρίες


Εδώ, στην Τ47, και τη Σ56. Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ένας φάκελος στον καθένα. Όνομα: WALLPAPERS Σ56. Περιεχόμενο: 4.720 αρχεία σε κάθε φάκελο. Φωτογραφίες. Τραβηγμένες αποκλειστικά και μόνο με την φωτογραφική μηχανή του κινητού μου. Από το 2007, με το Sony Ericsson K770i, μέχρι και σήμερα, με το Sony Ericsson C905. Επιλεγμένες.

Φωτογραφίες διάφορες. Άνθρωποι, κτήρια, λουλούδια, ζώα, αντικείμενα. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά. Παντού. Δεν ήθελα να αποκτήσω ένα κινητό με φωτογραφική μηχανή. Ήθελα μια φωτογραφική μηχανή με κινητό.

Οι φωτογραφίες των φακέλων WALLPAPERS Σ56, λοιπόν, εμφανίζονται ως ταπετσαρίες στις οθόνες των Η/Υ σε Τ47 και Σ56. Στη Σ56 μέσω του λειτουργικού συστήματος (MS Windows 7) στην Τ47 μέσω του προγράμματος “Wallpaper Slideshow”. Όλες τις φωτογραφίες “τις έχω φέρει” στη διάσταση 1280Χ1024 pixels. Ταιριάζουν, έτσι, ακριβώς στις δύο οθόνες. Λόγω της τυποποίησης αυτής, μάλιστα, είχα την ευκαιρία, σε πολλές περιπτώσεις, να έχω το πλέον κατάλληλο καδράρισμα.

Έχω επιλέξει η ταπετσαρία στον Η/Υ να αλλάζει κάθε τρία λεπτά. Το γινόμενο 4.720 φωτογραφίες Χ 3 λεπτά / φωτογραφία δίνει εξαγόμενο 14.160 λεπτά ή 236 ώρες, αν προτιμάτε. Το μόνο σίγουρο, λοιπόν, ότι μόνο στατική δεν είναι η ταπετσαρία στον Η/Υ που χρησιμοποιώ. Αρκετές φορές εμφανίζονται φωτογραφίες που έχω ξεχάσει ότι έχω ή παρατηρώ λεπτομέρειες που δεν είχα προσέξει.

Πενήντα πέντε από τις 4.720 φωτογραφίες, ποσοστό 1,17%, είναι για εμένα ιδιαίτερες. Τόσο που κάθε φορά που εμφανίζεται μία από αυτές να σημειώνω ένα “1” στον επιτραπέζιο ημεροδείκτη του γραφείου. Μέγιστο πλήθος εμφανίσεων σε μία ημέρα (με την έννοια του χρόνου χρήσης του Η/Υ σε ένα 24άωρο), αν θυμούμαι καλά, το τέσσερα. Καθόλου άσχημα για το ταπεινό 1,17 %.

Από τις 4.720 φωτογραφίες, για τις οποίες σας μιλώ, επέλεξα 24 (ποσοστό 0,51%) και τις παραθέτω:

























Ένα κλικ μακριά η Ελένη Δήμου τραγουδά “Πάρε Με” (των Μιχάλη Καπούλα – Τέρρυ Σιγανού – Ελληνικοί στίχοι Τασούλα Θωμαΐδου).


09/03/2013

4 σχόλια:

  1. πως λέγεται ο γλυκούλης της τέταρτης φωτογραφίας;

    είχα και εγώ μια ανάλογη φωτογραφία για την 10. αλλά την ψάχνω και ψάχνω, και δε τη βρίσκω...

    Ωραία απασχόληση δεν είναι να μαζεύει κανείς στιγμές και εικόνες σαν μια πεταλουδίτσα γύρη;

    Χαιρετίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο γλυκούλης είναι . . . γλυκούλα, τη λένε Έτα και είναι ράτσας Αλάνο Εσπανιόλ.

    Τις φωτογραφίες τις λατρεύω!

    Να είσαι καλά, Καλό σου βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ω να με συγχωρεί η Ετα που την έβγαλα Έτο ;) καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Έτα, εκ φύσεως, είναι ανεξίκακη!

    Καλό ΣΚ, πάντα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή