Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

0777. Γυμνάσιο Αρρένων Ηλιουπόλεως – Σήματα

Υπήρχε μια εποχή που οι μαθητές Γυμνασίου φορούσαν στο πέτο ένα σήμα. Το σήμα το σχολείου τους. Δεν θυμούμαι αν ήταν υποχρεωτικό ή όχι. Εξ’ άλλου εκτός σχολείου ήταν δύσκολο να ελεγχθεί.

Ήταν, φυσικά, η εποχή που οι μαθήτριες φορούσαν μπλε σχολικές ποδιές (και αυτό ήταν κάτι που εύκολα μπορούσε να ελεγχθεί. . .). Στο Γυμνάσιο Αρρένων της Ηλιουπόλεως πήγα στην Α΄, Δ΄ και Ε΄ Γυμνασίου (στη Β΄ και στη Γ΄ στο, τότε, Γυμνάσιο Τερψιθέας Γλυφάδας και στην ΣΤ΄ στο, ένα και μοναδικό τότε, Γυμνάσιο Γλυφάδας).

Από τα χρόνια του (εξατάξιου τότε) Γυμνασίου έχω στην κατοχή μου δύο, μεταλλικά, σήματα του Γυμνασίου Ηλιουπόλεως. Το πρώτο, σε μπλε και άσπρο, υποθέτω ότι είναι από τη Σχολική χρονιά 1967-68 το δεύτερο, σε κίτρινο, μπλε και χρυσό, από τη Σχολική χρονιά 1970-71. Λοιπόν, τα “σκανάρισα” και σας τα παρουσιάζω. Ιδού:



Από την εποχή εκείνη, τέλη της δεκαετίας του ’60, και το τραγούδι (του ενός πάντα κλικ) που ακολουθεί. Η καταπληκτική Βίκυ Λέανδρος στο τραγούδι των Mario Panas (συνθέτης, πατέρας της τραγουδίστριας) και Νίκου Ελληναίου “Χαμένη Αγάπη”:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου