Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

0697. Άκου Ανθρωπάκο!



Εμείς τα φάγαμε· εσύ θα τα πληρώσεις.
Μην κάνεις σχέδια για το μέλλον σου γιατί είναι δικαίωμά μας, γενικώς, να σου αλλάζουμε το εφάπαξ, τη σύνταξη, και τον αδόξαστο, κατά το δοκούν.
Να σκύβεις την κεφάλα και να παρακολουθείς τα δελτία ειδήσεων για να μαυρίζει η καρδιά σου και να μη νομίζεις ότι υπάρχει περίπτωση να δεις άσπρη μέρα.
Να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που έχουμε την καλοσύνη να σου αφήσουμε γιατί το “ταμείον είναι μείον” και άμα γουστάρουμε σου παίρνουμε και το σώβρακο.
Μην περιμένεις να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι, λόγω θέσεως και βαθμού, έκλεψαν, έφαγαν, πήδηξαν. Έκαναν τη δουλειά τους και μαγκιά τους. Ας πρόσεχες!
Σου ανοίξαμε λογαριασμό να πας να καταθέσεις παράδες, από το υστέρημά σου, γιατί τι θα βρούνε οι επόμενοι να μασουλήσουνε; Δώσε όσο είναι νωρίς και μη μας εκνευρίζεις.
Μη περιμένεις να τα βάλουμε με τον Τούρκο. Αγαπάμε την πατρίδα μας και είμαστε ψύχραιμοι, ήρεμοι και πολιτισμένοι. Αν θέλει το Αιγαίο, ας το πάρει! Εμείς, ως ψύχραιμοι και, κυρίως, Ευρωπαίοι, δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του.
Για πολλοστή φορά σου ετοιμάζουμε ένα “πιο δίκαιο” φορολογικό σύστημα. Να είσαι υπομονετικός, να το βουλώνεις, να πληρώνεις. Σε 100, 200 χρόνια θα το πετύχουμε!
Εμείς είμαστε καλοί. Οι κακοί είναι οι άλλοι. Οι αγορές, οι Γερμανοί, οι κερδοσκόποι, η μοίρα μας.
Να γνωρίζεις ότι για όλα φταίνε, για τους επόμενους, οι προηγούμενοι και, για τους προηγούμενους, οι επόμενοι.
Σφίξε το ζωνάρι, κάνε το σταυρό σου, προσκύνησε. Δεν έχουμε, δεν έχουμε, δεν έχουμε! Δώσε, κόψε, σφίξε, βούλωστο.

Άκου ανθρωπάκο:

Εμείς τα φάγαμε· εσύ θα τα πληρώσεις.




07/04/2010

2 σχόλια:

  1. Χρόνια σας πολλά !
    (ελπίζω να πιάνουν και οι ετεροχρονισμένες ευχές)

    έτσι είναι όπως τα γράφετε, αείποτε, αλλά το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να μην είμαστε υποταγμένα ανθρωπάκια ;

    προσωπικά ανακαλύπτω σε πόσο σαθρά θεμέλια είχα χτίσει κάποια από τα όνειρά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ευχές σας έπιασαν, βεβαίως! Αυτό που, θαρρώ, μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε όσο γίνεται καλοί στη δουλειά μας, να περιορίσουμε τα "έξοδα πολυτελείας" (με ότι αυτό σημαίνει για τον καθένα) να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με τις "πληροφορίες" που σερβίρουν τα κανάλια, να μην ανεχόμαστε τον κάθε βλάκα και βολεμένο και να προσέχουμε ακόμα περισσότερο ποιον και τι ψηφίζουμε. . .

    Αφιτά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή