Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

0559. Πράξεις


Εξαγόμενο: Αποτέλεσμα πολλαπλασιασμού αλλά και σκέψεων πολλών, ενδελεχών και ποικίλων. Ένας του πολλαπλασιασμού παράγοντας της μονάδας μικρότερος και πάει η πράξη στράφι. Ο ένας με το όλον του, με το μισό του ο άλλος, συνεταίρος. Πρόσθεση: Αλγεβρική. Να έχει την αξία της, να βγαίνει η σούμα. Να είναι το συν ξεκάθαρο, το πλην στιγματισμένο.
Της ζωής οι κανόνες, των ανθρώπων η φτιάξη. Μην πασχίζεις να μετρήσεις τίποτα. Σήμερα έτσι, αύριο αλλιώς. Ο χαρακτήρας, οι περιστάσεις, του βίου, εκάστου, η φάση. Μηνύματα που ταξιδεύουν, άλλα που δεν. Συμπεριφορά τυχαίας μεταβλητής, εναρμονισμένη στων καιρών τα ήθη. Ισχύει ότι βολεύει.
Να αδιαφορείς, να παρακάμπτεις, επιλεκτικά να λησμονείς, να επανέρχεσαι, να μη χρειάζεται να δικαιολογήσεις τίποτα και σε κανέναν. Να είσαι άνετος, καμαρωτός, χαριτωμένος, πάνω απ’ όλα ζαβολιάρης. Έτσι να ζεις, να πηγαίνεις. Να πληγώνεις, να πληγώνεσαι μην. Δίχως ευαισθησίες, κατ’ ευθείαν στο στόχο. Μη σκας για τίποτα, λέγε ότι θέλεις και μη δεσμεύεσαι έργω. Έτσι θα είσαι της εποχής σου άνθρωπος σωστός, κατανοητός, αποδεκτός, ορθώς κοινωνικοποιημένος.


Ακούγεται το τραγούδι “Fever”, του 1956, μια σύνθεση των John Davenport, Eddie Coole με εκτελεστή τον Little Willie John.


08/12/2008

2 σχόλια:

  1. 'Ετσι είναι η (σημερινή μόνον;) ζωή, γρήγορα εξελίξιμη, άλλοτε επιφανειακή, άλλοτε όχι, χωρίς σειρά και λόγο, δε δέχεται ευαισθησίες, όποιος δε ξέρει να έχει poker face, χάνει... και είτε παραιτείται είτε επαναστατεί..
    Δεν είναι εύκολο για αυτούς που δε συμφωνούν, και το χειρότερο δεν είναι εύκολο να βρούν ένα δημιουργικό τρόπο αντίδρασης.
    --
    Μακάρι όταν περάσουν οι ταραχές να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να μην ξαναπέσουν και οι δυο πλευρές στα ίδια αιώνια λάθη...
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα από μια ηλιόλουστη Γλυφάδα!

    Υγίαινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή