Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

0517. Τ47 - Υπόγειο

Απόγευμα Κυριακής στο υπόγειο της Τ47. Ακούω το άλμπουμ: “The Top 20 Of Soul”. Candi Staton,Young Hearts Run Free”. Μου αρέσει (κι ας μην soul είναι μα disco!). Δεν το έχω ξανακούσει. Αγνοώ, συνεπώς, το πως ακούγεται η πρώτη του εκτέλεση και αυτό γιατί στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ το γράφει, έστω και με μικρά γράμματα, καθαρά: “Please note, these tracks have been re-recorded by the original artist or one or more members of the original group”. Ακόμα μια φορά, λοιπόν, που την “πάτησα”. Ήταν ο συνδυασμός προσφοράς και κόστους, 2,99 Ευρώ για 20 κλασσικά κομμάτια, που με “στράβωσε”. Αγόρασα δίχως να προσέξω κι ας γνωρίζω της φτήνιας τις παγίδες. Ας πρόσεχα!

Το υπόγειο, εδώ, πάει να μαραζώσει. Ήρθα μόνο και μόνο για να φέρω ένα τανκ, συλλεκτική μινιατούρα, κάποιους δίσκους και χαρτιά και να ανοίξω τα παράθυρα να αεριστεί ο χώρος. Πέρασαν οι εποχές που καθόμουνα τρεις και τέσσερις ώρες τη φορά. Τώρα, με τα προβλήματα υγείας της μητέρας μου, ίσα – ίσα για δέκα λεπτά έρχομαι. Να αποθέσω, να πάρω κάποια CD για την Α29 και ν’ ανοίξω λίγο τα παράθυρα. Ούτε το στερεοφωνικό ευχαριστιέμαι πλέον, ούτε τίποτα. Κάνω υπομονή. “Θα έλθουν καλύτερες ημέρες· όλα θα γίνουν όπως πρέπει” συλλογίζομαι. Θέλω, πάντοτε, να οργανώσω καλύτερα το χώρο, να απαλλαγώ από τα περιττά, να τακτοποιήσω τα χαρτιά και τις συλλογές μου. Κάποτε θα το κάνω.

Πάει, πέρασε, και ο Αύγουστος. Δύσκολος μήνας που παραδίδει τη σκυτάλη στον επόμενο. Μάλλον τελείωσαν και τα μπάνια. Όσα έκανα, έκανα. Σήμερα που προγραμμάτιζα να κάνω, ίσως, το τελευταίο ο καιρός με απέτρεψε. Καλή καρδιά! Και του χρόνου θα υπάρχει, ελπίζω, θάλασσα και άμμος, ήλιος και χαρά.

Καλό Φιθινόπωρο!


Candi Staton -Young Hearts Run Free”, τι άλλο;


01/09/2008

6 σχόλια:

  1. Ολα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν. Πόσο οδυνηρό μου ακούγεται αυτό.
    Κουράγιο κουράγιο κουράγιο.
    Young hurts will run free again.
    Καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kale mas "aeipote" prospathiste na min apomakrineste apo ta pragmata kai tis agapimenes sas asxoleies.....isos aftes, na mas dinoun poli dinami kai kouragio gia na sinexisoume ligo kalitera kai oxi apla gia na sinexizoume tin zoi mas...Den tha ithela na akousto oti agorevo...
    Efxomai i igeia tis miteras sas na veltiothei kai se sas na episkepteste to ipogoiaki sas kai tin thalassa pio sixna kai apo oso tha fandazosastan!
    kali sas mera kai kalo mina,
    propetis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΚ!ΟΔΥΝΗΡΟ!Υπέροχος χώρος σαν καταφύγιο. Ελπίζω με τον καιρό να τον επανακτήσεις.
    Καλό χειμώνα να έχουμε...
    Περαστικά στη μαμά σου.
    ΥΓ.Εκείνο το lp με τον Πλέσσα και τη Χρυσολωρά που έψαχνα χρόνια, τον βρήκα Θεσ/κη 500 ευρώ...Μου το αντιγράψανε για 20 σε cd.Yπέροχος. Αν θέλεις κόπια, στείλε μου μηνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακομη υπαρχει το φθινοπωρο;
    αν ναι, ευχομαι να ειναι καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπέρα:)
    καλό μήνα και όλα καλά θα πάνε...τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚαληΗμέρα!

    ellinida:

    Ευχαριστώ πολύ και ιδιαίτερα για την σταθερή παρουσία σου. . .

    propetis:

    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τις προτροπές.

    Θράσος:

    Ευχαριστώ πολύ. Ο χώρος είναι πραγματικά καλός και . . . οργανωμένος. Ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα μια κόπια από το CD της κ. Χρυσολωρά, το ομολογώ!

    Βασιλική:

    Ευχαριστώ και χαμογελοανταποδίδω!

    λίνα:

    Ευχαριστώ. Ας τα λέμε. . .
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή