Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

0503. Πώς;


Πώς “μαζεύει” κανείς το χάος; Πώς τιθασεύει το χρόνο; Πώς γίνεται να συγκλίνουν τα γεγονότα; Να αληθεύσει το: “΄Ηδιστον ου επιθυμείς τυχείν”.

Και οι άλλοι. Οι ανόητοι και κακόβουλοι που πιστεύουν ότι, με το έτσι θέλω, θα επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους και κανόνες. Άτομα δίχως λογική και ευαισθησία. Ανθρωπάρια που μυρίστηκαν και γεύτηκαν “εύκολο χρήμα”. Που πίστεψαν ότι μπορούν να κερδίζουν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τα δικαιώματα των άλλων. Και το χειρότερο; Με λερωμένη τη φωλιά τους έχουν επιθετική συμπεριφορά. Που στηρίζονται; Μα στο ότι η απονομή δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Υποκείμενα που σου τρώνε χρόνο και ενέργεια.

Σε κανονική άδεια από εχθές και ωστόσο εγκλωβισμένος. Θα περάσουν και αυτές οι μέρες με μικρές αποδράσεις, κάποια μπάνια, το κτηματολόγιο και τη μόνιμη προσπάθεια να βάλλω τάξη στα υπάρχοντα μου. Βιβλία, δίσκους, ταινίες, τανκ, Ferrari, φωτογραφίες, δεδομένα. Το δυσάρεστο είναι ότι με ανακατατάξεις δεν κερδίζεις τίποτα. Πρέπει να απαλλαγώ από ένα σωρό αντικείμενα. Και μου είναι δύσκολο.

Βρίσκομαι στο υπόγειο της Τ47. Ακούω μουσική, γράφω, τακτοποιώ. Αναθυμάμαι και συλλογίζομαι.

Είμαι.


30/07/2008

2 σχόλια:

  1. O σκοπός είναι να μη υπολογίζεις τα ανθρωπάρια. Αν μπεις σ' αυτή τη διαδικασία ή σου γίνονται εμμονή ή σε κάνουν εγωπαθή. Καλύτερα ignore them,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολο να δεχτείς τον συνδιασμό κακίας και βλακείας που αποπνέουν. Προσπαθώ. . .
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή