Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

0457. Fnac Γλυφάδας

Επισκέφθηκα το Σάββατο, 12/4, το καινούργιο κατάστημα της Fnac στη Γλυφάδα. Το κατάστημα βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σ. Καράγιωργα & Λαζαράκη [λίγο μετά το “Hondos Center” της Γλυφάδας καθώς κινούμαστε προς Αθήνα].
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στον ιστότοπο της Fnac:

Το κάθε επίπεδο αναπτύσσεται σε 500 τ.μ. περίπου και καλύπτει διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων. Συγκεκριμένα, στο ισόγειο παρουσιάζονται προϊόντα και αξεσουάρ για την ψηφιακή φωτογραφία, τις βιντεοκάμερες και την κινητή τηλεφωνία. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει είδη πληροφορικής, videogames , εικόνα και ήχο. Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται τα CD, DVD καθώς και η παιδική γωνιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ ο τρίτος όροφος είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένος στο βιβλίο.
Μου άρεσε το κατάστημα αυτό. Το βρήκα καλύτερο από αυτό του “The Mall Athens”, πιο φωτεινό, πιο άνετο. Ίσως το καλύτερα οργανωμένο τμήμα του να είναι αυτό των βιβλίων. Δεν έχει την ποικιλία του “Ελευθερουδάκη”, στην Πανεπιστημίου, αλλά τα βιβλία, Ελληνικά και ξενόγλωσσα, είναι θεματικά ταξινομημένα και το περιβάλλον άνετο και ευχάριστο.


Το τμήμα των δίσκων είναι σχετικά καλό, με λειτουργική θεματική ταξινόμηση, και πολλές ενδιαφέρουσες προσφορές στα 6 ευρώ. Ο κατάλογος θα έλεγα ότι είναι περιορισμένος και το “Metropolis”, της Πανεπιστημίου, παραμένει το δισκοπωλείο με την μεγαλύτερη ποικιλία. Αλλά το περιβάλλον του Fnac, εντός και εκτός, είναι ασύγκριτα καλύτερο και οι θήκες των δίσκων δίχως τα σπασίματα, τις γρατζουνιές και τα γύφτικα αυτοκόλλητα του “Metropolis”. 


Τα υπόλοιπα τμήματα είναι αξιοπρεπή με σχετικά μεγάλη ποικιλία προϊόντων δίχως κάποιο από αυτά να αποτελεί κάτι το καταπληκτικό. Ξεχωριστά για το κάθε τμήμα σίγουρα υπάρχουν καταστήματα με μεγαλύτερη ποικιλία. Το ερώτημα είναι αν κάποιος μπορεί να βρει συγκεντρωμένα τα προϊόντα αυτά και αλλού. Η απάντηση είναι μάλλον ναι. Υπάρχει π.χ. το “Public” της πλατείας Συντάγματος, το οποίο ομολογώ ότι δεν με ενθουσίασε, και τα καταστήματα της αλυσίδας MediaMarkt [το κατάστημα της οποίας στην Αργυρούπολη θεωρώ εξαιρετικό] τα οποία όμως δεν έχουν τμήμα βιβλιοπωλείου. 


Οι τιμές είναι σχετικά καλές, ή λογικές αν θέλετε, και υπάρχουν προσφορές οι οποίες καθιστούν κάποια είδη ελκυστικά. Με δεδομένη την “Γαλλική καταγωγή” του καταστήματος είναι δυνατόν να βρει κανείς και κάποια μοναδικά είδη. Στα συν και κάποιοι θεματικοί κατάλογοι με τεχνικές πληροφορίες και αξιολογήσεις προϊόντων.

 
Αθροιστικά πρόκειται για ένα κατάστημα το οποίο ταιριάζει με το προφίλ της περιοχής και αξίζει, αν βρεθείτε στα μέρη μας, να το επισκεφθείτε. Το μόνο σίγουρο ότι αν σας αρέσει το διάβασμα, η μουσική, ή και η τεχνολογία θα περάσετε πολλές ευχάριστες στιγμές, ή και ώρες αν έχετε χρόνο και διάθεση, στα τέσσερα επίπεδά του.


Γαλλικής καταγωγής το Fnac Γαλλικό και το τραγούδι που ακούγεται: “Pour Un Flirt” με την ορχήστρα του, Ολλανδού, Andre Rieu.

 14/04/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου