Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

0395. Οικογένεια Πέρδικα

Όλα ξεκίνησαν από την εγγραφή “Παραλλαγή” και την “Άτακτη” του Μάρκου Βαμβακάρη. Το τραγούδι το είχα σε αντίγραφο CD και επειδή, ως γνωστόν, με τα αντίγραφα αντιμετωπίζω προβλήματα σκέφτηκα να αγοράσω το αυθεντικό CD. Δισκοπωλείο “Metropolis”, χαμηλά στην Πανεπιστημίου, λοιπόν, και αγορά του άλμπουμ με τίτλο:
“Γιώργος Νταλάρας – Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη”.

Επισκέπτομαι συχνά τα δισκοπωλεία του κέντρου και πάντοτε ρίχνω μια ματιά για άλμπουμ που ψάχνω. Πιστεύω μάλιστα ότι αν κάποιος ψάχνει συστηματικά και είναι υπομονετικός δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρει αυτό που ζητά. Την “έριξα”, λοιπόν, την έτσι ματιά μου και βγήκα από το κατάστημα.

Δίπλα σχεδόν στο “Metropolis” βρίσκεται δισκοπωλείο, άντε και “ρουχάδικο” πλέον, έτερο με την επωνυμία “Patsis Music World” και εκ Θεσσαλονίκης. Κάτι με παρακίνησε: “Δεν να μια μπαίνω ρίξω ματιά”, σκέφτηκα. Και μπήκα.

Θαρρώ, τώρα, ότι με περίμενε. Ένα μόνο του κι αμέσως η ματιά μου έπεσε πάνω του. Η ματιά του συλλέκτη. Το έψαχνα χρόνια για ένα συγκεκριμένο τραγούδι κυρίως. Το τραγούδι το είχα, βεβαίως, κατεβάσει από Napster, καλή του ώρα, αλλά με έτρωγε. Καλά είναι τα mp3 αλλά το ασυμπίεστο έχει άλλη χάρη.

Πολύ το χάρηκα που συναντηθήκαμε. Το άρπαξα και με σταθερό βήμα κατευθύνθηκα στο ταμείο. Πλήρωσα το ποσό των πέντε ευρώ, το καλό του να κυνηγάς τα παλιά, και βγήκα πανευτυχής με την καινούργια σακουλίτσα μου. Διότι τι είναι ο άνθρωπος; Τι είναι η χαρά; Κάτι τέτοια που τα αθροίζεις και ομολογείς: Ωραία ο βίος υπόθεση!

Το ακούω τώρα που γράφω και σας βεβαιώ. Είναι ωραιότατο! Κυρίες και κύριοι: DAVID CASSIDY AND THE PARTRIDGE FAMILY THE DEFINITIVE COLLECTION!

Τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά “The Partridge Family” της δεκαετίας του 70. Θυμάμαι ότι είχα δει κάποια επεισόδια που είχαν προβληθεί από την κρατική, τότε, τηλεόραση. Χαριτωμένη οικογενειακή σειρά καταστάσεων με αρκετή μουσική μιας και η οικογένεια αποτελούσε ένα μουσικό συγκρότημα με τραγουδιστή τον μεγάλο γιο, David Cassidy.


Το τραγούδι που μου είχε “κολλήσει” από τότε δεν ήταν άλλο από το “I Think I Love You” αλλά για την εγγραφή αυτή επιλέγω να ακουστεί το λιγότερο γνωστό, ίσως, “I Woke Up In Love This Morning”. 


Καλή Σας Ημέρα.

14/11/2007

6 σχόλια:

  1. Μ' αρέσει η pop μουσική. Οι καθαρές μελωδίες και οι "γεμάτες" ενορχηστρώσεις με τα προσεγμένα φωνητικά. Μ' αρέσουν και πολλά τραγούδια της country. . .

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα!
    δεν το πιστευω
    δηλαδη σας πιστευω αλλά το οτι καποιος εδω μεσα θα μιλαγε για τον Ντειβιντ Κασσιντυ και εκεινη τη σειρα που με συγκινουσε μεσα στην εφηβεια μου, δεν το πιστευα!!!!
    τι δωρο μου κανατε σημερα Αειποτε, δεν μπορειτε να ξερετε!!!!
    εχω ακομη περιοδικα του κλαμπ των φιλων του και βεβαιως δισκους του!!!
    α, μα οχι! δεν τους πουλω σε κανενα συλλεκτη.. :)))

    καληνυχτα να εχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι με τη χαρά σας. Είναι πλέον μια μικρή ευτυχία να συναντά κανείς ομονοούντες. Όσο για τους δίσκους έχω καλυφθεί από το CD και η συλλογή σας δεν κινδυνεύει!

    ΚαληΗμέρα και Καλή Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να σας πω κι ενα μυστικο;
    τρυφερο και τρυφερα να χαμογελασετε αν και δε θα σας δω για να ντραπω..!
    το νεανικο δια προσωπικης γραφης ημερολογιο μου, στον Ντεϊβιντ αναφεροταν
    σα να του μιλουσα
    γιατι, ποιος ο λογος να γραφω αν δεν "μιλω"..; :)
    ερως εφηβικος χρωματος ροζ απαλου σα τα συννεφακια στις κουνουπιερες των μωρων.. :)

    επισης καλη εβδομαδα να εχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως το είπατε χαμογέλασα, τρυφερά. Είναι η προετοιμασία για τον Έρωτα, αν έλθει, όλα αυτά. . .
    Να είσαστε καλά

    ΚαληΗμέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή