Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

0366. Leo Sayer

Tα πρώτα τραγούδια του Leo Sayer τα άκουσα όταν ένας πρωτοξάδελφος, ναυτικός τότε, μου έφερε έναν, βινιλίου, δίσκο του από την Ιαπωνία. Επρόκειτο για το άλμπουμ “The Very Best of Leo Sayer” που περιείχε δεκαπέντε τραγούδια στις δυο πλευρές του. Το εντυπωσιακό με αυτό τον δίσκο, πέρα από την ποιότητα της ηχογράφησης, ήταν το ότι δεν έπιανε καθόλου σκόνη! Προφανώς είχε κάποιου είδους “αντιστατική” προστασία. Πρωτοπόροι οι Γιαπωνέζοι!

Το ποιο γνωστό τραγούδι του δίσκου, και ίσως του καλλιτέχνη, ήταν το “When I Need You” με το οποίο ξεκινούσε και ο δίσκος. Το αγάπησα αυτό το τραγούδι. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ήταν από τα τραγούδια που ακούς μια φορά και η μελωδία κάνει κατάληψη στην καρδιά σου. Και να μη ξεχνάμε και το νεαρό, και συνεπώς τρυφερό, της τότε ηλικίας που συμβάλλει.

Αργότερα, όπως ήταν αναμενόμενο, αγόρασα μουσική του Leo Sayer και σε CD. Ημερομηνία; Δώδεκα Απριλίου 2001, ημέρα Πέμπτη. Τίτλος; “The Best of Leo Sayer”. ToWhen I Need You” έχει μετακομίσει στην έκτη θέση και τα τραγούδια του άλμπουμ είναι δεκαέξι.

Από το άλμπουμ αυτό λοιπόν και το τραγούδι που ακούγεται. Αντί, όμως, για το αναμενόμενο, μετά την “διαφήμιση” που του έκανα, "When I Need You" ακούμε το λιγότερο γνωστό, στην Ελλάδα τουλάχιστον, “How Much Love”.

Καλή ακρόαση, καλό ΠαρασκευοΣαββατοΚαιΚύριακο. . . 


07/09/2007

5 σχόλια:

  1. Έτσι γλυκορέουσες, σα μελωδίες, να'ναι κι οι όμορφες στιγμές εντός σου.

    Αγαπημένες μουσικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ καπετάνισσα. Η μουσική είναι παρηγοριά μέγιστη.
    Να είσαι καλά. . .

    Καλό Ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφο το τραγούδι, ωωωω ξέχασα, δεν λένε όμορφο αλλά ωραίο ... ωραίο λοιπόν στον ρυθμό και στους στοίχους.
    Καλή εβδομάδα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η ο δείμος του πολίτη: είπε...

    Αγνοώ! Υποθέτω γύρω στο 1970.

    Ο/Η ViSta:

    Κι εμένα μ΄αρέσει. Και γιατί δεν λέμε "όμορφο" αλλά "ωραίο";

    Καλό Απόγευμα. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή