Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

0336. Στο Λεωφορείο

Περίμενε το λεωφορείο. Αυτός και πέντε – έξι άλλοι. Στην αφετηρία και με καύσωνα. Τρεις και τέταρτο το μεσημέρι. Φάνηκε, αρθρωτό. Οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν, οι αναμένοντες επιβιβάστηκαν. Έπιασε την μέσα θέση ενός διπλού καθίσματος. Ακριβώς απέναντι στην τρίτη πόρτα. Η συνηθισμένη του θέση.
Στην ίδια πλευρά και στο μέσα κάθισμα, στην άρθρωση και ανάποδα προς τη φορά κίνησης, καθόταν ένας νεαρός. Μελαμψός. Το πηγούνι στο στήθος. Κοιμόταν. Είχε ξεμείνει.
Το σκέφτηκε τρία δευτερόλεπτα. Το λεωφορείο είχε ήδη ξεκινήσει. Άφησε την τσάντα του. Πλησίασε τον νεαρό. Τον σκούντησε ελαφρά. Τίποτα. Κοιμόταν. “Μπλέξαμε” συλλογίστηκε. Επέμενε. Ο νεαρός άνοιξε τα μάτια. “Το λεωφορείο έφτασε στο τέρμα και τώρα ξεκινά από την αρχή” του είπε.
Ο νεαρός κοίταξε γύρω του. Συνειδητοποίησε. Σηκώθηκε. Πάτησε το κουδούνι για στάση. Ούτε ευχαριστώ, ούτε τίποτα. Κατέβηκε απέναντι από το τέρμα μιας και η διαδρομή ήταν σε σχήμα π.
Επέστρεψε στην θέση του ο επιβάτης. “Αν ήμουν πρόσκοπος θα μπορούσα να πω ότι την έκανα την καλή μου πράξη σήμερα” συλλογίστηκε. Χαμογέλασε. Ανέβασε το στόρι. Βολεύτηκε στο κάθισμα του. Στο σπίτι τον περιμένανε για φαγητό.


Από τους LovinSpoonful ακούμε το κλασσικό “Summer In The City”. Για την Isis που προσφάτως ανέβασε το ίδιο τραγούδι σε εκτέλεση του Joe Cocker


29/06/2007

12 σχόλια:

  1. Ναι, δείχνει το ποιόν του ανθρώπου! Μπράβο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μικρές ιστορίες υγιούς καθημερινότητας...

    την καλησπέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ούτε ευχαριστώ ούτε τίποτα..."
    Έτσι έχουν τα πράγματα...
    Τα άλλα έγιναν αποκλίσεις...
    Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τραγούδι με ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω, η αναφορά του προσκοπισμού επίσης, το περιστατικό πάλι... μου έχει συμβεί, τότε ήμουν εγώ η (ωραία) κοιμωμένη... το ευχαριστώ μου νομίζω δεν το άκουσε κανείς, μόνον την αντίδρασή μου που έχασα την σωστή την στάση... Καλησπέρα από το νησί :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eftixos pou iparxoun aftoi oi antropoi oi Lovin'Spoonful pou me tin analafri psychosinthesi tous vlepoun ta pragmata omorfa kai oxi opos oi iroes tou leoforeiou....
    tin kalimera mou kseretai, drosisai kai einai poli kalitera tora...
    as min ksexnoume oti i poli zesti den voitha stin iremia tis psixis...to leo epeidi to vlepo se mena kati tetoio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να που γίνονται θαύματα. Είχα την βεβαιότητα ότι είχα στα σχόλια αυτά απαντήσει, και κανείς από το μυαλό δεν θα μου το βγάλει, αλλά να, η πραγματικότητα κάνει τα δικά της. Γιαα, λοιπόν, πάμε από την αρχή. . .


    Βασιλική:

    Ότι είναι, είναι! Αλλά τι; :)

    renata:

    Μπράβο του κι από εμένα, λοιπόν.

    isis:

    Παρακαλώ, ευχαρίστησή μου :)

    γιώργος:

    Μου άρεσε πολύ το “υγιούς καθημερινότητας”

    Markos:

    Καλή καρδιά!

    ViSta:

    Να είσαστε και να περνάτε καλά. Όλοι μας έχουμε πάρει τους υπνάκους μας στα ΜΜΜ. . .
    :-)

    propetis:

    Έχετε ένα τρόπο να τα λέτε που πολλές φορές με ξαφνιάζετε. . .

    καΛό δροΣερό απόΓευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ti ennoite kale mou aeipote? ti sas skafniazei?
    kalo vradi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. to sxoleio mou, apefthinetai stous adeiaforous kai egoistes tou kosmou toutou...opou tin anthropini voitheia pou dexonde apo evestitous polites i tin theoroun os dedomeni, i den tin
    andilamvanonde ....afou vriskonde englovismenoi ston mikrokosmo tous...
    Oi lovin'spoons me tin seira tous dimeiourgoun me to mousiko kommati tou, ena omorfo analafro aisthima opou se trefei me xara...
    Eno i adeiaforeia pou dektike
    o enas iroas tis istorias apo ton allon mono analafro aisthima den deimiourgisai.
    I alitheia einai oti s'ekeino to singekrimeno post sas, egrafa to sxoleio mou akougondas to mousiko kommati ton lovin'spoons opote mallon aisthanomoun para ekfrazomoun sosta...zito signomi an sas ksafniasa arnitika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην καθόλου προβληματιζόσαστε. Το "ξαφνιάζετε" ήταν με τον πλέον θετικό τρόπο ειπωμένο. Με ξαφνιάζει ο απροκάλυπτα αθώος τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεται τα πράγματα, δίχως υπεκφυγές, κακιούλες ή σκοτεινά υπονοούμενα. Γράφετε αυτό που αισθανόσαστε, όπως το αισθανόσαστε κι αυτό δεν είναι καθόλου λίγο. Θα έλεγα ότι "μπαίνετε" στο κείμενο και το κοιτάτε από μέσα. Για αυτό αρκετές φορές τα σχόλια σας έχουν μια ένταση και μια ιδιαίτερη χροιά που δεν είναι άμεσα αντιληπτή. Θα διακινδυνεύσω, λοιπόν, την υπόθεση ότι είσαστε ένα εξαιρετικά καλό άτομο που περιβάλλετε με πολύ αγάπη τους γύρω σας και που στεναχωριόσαστε πολύ όταν δεν μπορείτε, ή δεν σας επιτρέπουν, να τους προσφέρετε αυτά που επιθυμείτε. . .
    Εύχομαι να μη χάσετε τον γλυκό αυθορμητισμό του χαρακτήρα σας και να συναναστρέφεστε μα ανθρώπους που να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν τα χαρίσματά σας. . .

    Καλό Σας Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή